Це якась проклята земля! Журналістка нагадала про ще одне жахливе вбивство у Врадіївці

Розслідуючи вбивство Аліни Поркун у 2011 році, врадіївські менти більше залякували місцевих жителів, а одного чоловіка довели до самогубства, ніж розслідували злочин.

Проклята Врадіївка. Фото: Фейсбук.

У Врадіївці в 2011 році відбувся ще один жахливий злочин - вбивство 15-річної Аліни Поркул. Журналістка Христина Бердинських зі слів батька дівчини розповідає, що її знайшли мертвою на березі озера. Вбивць не знайшли до цього часу, повідомляють Патріоти України.

У зв'язку з подіями в Кривому Озері Миколаївської області, багато хто згадує Врадіївку. Я теж їздила туди в 2013-му році, коли міліціонери побили і згвалтували місцеву жительку, а люди пішли громити відділення міліції.

У Врадіївці, біля цього відділення, я розговорилася з одним чоловіком. І він мені розповів історію, яка мене вразила навіть більше, ніж той жахливий злочин.

Чоловік виявився батьком Аліни Поркул. У 2011-му році його дочку, 15-річну школярку, знайшли мертвою на березі озера.

Місцеві менти, нібито розслідуючи справу, влаштували моральний терор всій Врадіївці. Допитали 2 тис. чоловіків (про це рапортувала сама міліція) - кожного четвертого жителя селища, включаючи маленьких дітей. Але, як мені розповідали у Врадіївці, це були не допити, а залякування. Хтось із місцевих, під тиском визнав свою провину, а потім наклав на себе руки. Люди навіть покликали в селище екстрасенсів з тв-шоу на СТБ, розуміючи, що міліція точно не буде розслідувати вбивство.

У 2013-му, коли стався новий злочин, знову заговорили і про вбивство Аліни. Правоохоронні органи тоді обіцяли знову взятися за справу і проаналізувати результати старого розслідування. У самій Врадіївці були впевнені, що обидва злочини скоїли співробітники міліції.

Згадавши Врадіївки, почала шукати інформацію про справу Аліни Поркул. Знайшла відповідь, яку прокуратура надіслала миколаївському виданню "Преступности.нет" в 2015-му році. Нічого доброго. Минуло 5 років після вбивства, "досудове розслідування триває, повідомлення про підозру особливо не здійснювалось".

Хатія Деканоїдзе продемонструвала адекватну і єдино вірну реакцію на те, що відбувається в Кривому Озері. Але, як показує практика, треба пам'ятати не тільки про "сьогодні", а й дивитися буде чи не буде щось "завтра".

Фотографію Аліни дав її батько - Ігор Поркул. Вона була єдиною дитиною в сім'ї. У 2013-му, на щастя, у них народилася ще одна дитина.

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...