Це наша люба Україна: Аграрії Херсонщини висіяли рисом рекордний тризуб (фотофакти)

Селекціонери вирішили таким чином продемонструвати свою громадянську позицію у цей непростий для України час.

На херсонщині з рису висіяли український тризуб. Фото:http://khoda.gov.ua/

У селі Антонівка Херсонської області аграрії висіяли чорним рисом велетенський тризуб, який став переможцем в номінації "Найбільший герб України, створений і посіяний рисом з чорними листям". Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, передають Патріоти України.

За даними прес-служби, зображення тризуба, яке можна побачити навіть з космосу, власноруч висіяли співробітники відділу селекції Інституту рису НААН України під керівництвом завідувача, кандидата сільськогосподарських наук Дмитра Шпака.

"Мало хто знає, що рис є однією з найбільш споживаних зернових культур в Україні. У світовій практиці вже давно розпочата техніка малювання картин з допомогою висаджування рису різних кольорів. Це не перший творчий проект нашого Інституту, але на цей раз він присвячений 25-й річниці незалежності України.

Ми, селекціонери, вирішили висіяти Малий герб України рисом на полі для того, щоб продемонструвати свою громадянську позицію у цей непростий для України час", — зазначив директор Інституту рису НААН України Володимир Дудченко.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...