Це не кримінальний злочин: У Чехії суд виніс вердикт щодо справи про метання яєць в президента

Суд прийшов до висновку, що за свої дії чоловік, який кидав яйцями в Мілоша Земана, повинен нести не кримінальну, а лише адміністративну відповідальність.

Мілоша Земана два роки тому закидали яйцями. Фото:www.eurointegration.com.ua

Чоловік, який два роки тому кидав яйця в президента Чехії Мілоша Земана, повинен нести адміністративну, а не кримінальну відповідальність. До такого висновку прийшов окружний суд району Прага-2, повідомляють Патріоти України з посиланням на Чеське ТБ.

Як відомо, президента Чехії закидали яйцями 17 листопада 2014 року в Празі під час відкриття меморіальної дошки з нагоди 25-річчя падіння комуністичного режиму.

Поліція вважала дії чоловіка, який кидався яйцями, провиною і передала матеріали справи місцевим адміністративним органам влади. Ті в свою чергу не побачили в цьому навіть провини. Однак пізніше чиновники переглянули своє рішення і повернули справу поліції. У жовтні 2016-го матеріали були передані прокуратурі, а потім до суду.

Слід зазначити, що нинішнє рішення суду не є остаточним і може бути оскаржене.

Представник президента Чехії раніше заявляв, що Земан не планує будь-яким чином втручатися в розслідування, і не має наміру закликати до покарання чоловіка.

Як повідомлялося раніше "яєчну атаку" на Мілоша Земана влаштували активісти, незадоволені його проросійською позицією. Земан регулярно заявляв про свою підтримку політики президента Росії Володимира Путіна і виступав за зняття санкцій Європейського союзу з РФ, введених в зв'язку з анексією Криму і війною на Донбасі.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...