"Це вигадали у США": Медведчук спробував виправдатися за фатальну справу Стуса

Кум Путіна спростував інформацію про те, що він підтримував прокурора у справі Василя Стуса.

Віктор Медведчук. Фото: соцмережі.

Скандал навколо українського фільму про письменника Василя Стуса "запустили" США. Таку думку висловив один із його "фігурантів" - у минулому адвокат замордованого у таборах легендарного поета Віктор Медведчук в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Вони знають, що у них є послідовний і принциповий опонент в Україні. Не просто опонент, а жорсткий, непримиренний противник. Тому що я боровся, борюся і завжди буду боротися проти зовнішнього управління, яке було введено в Україні у 2014 році", - пояснив він свою позицію.

При цьому Медведчук спростував інформацію про те, що він нібито підтримував прокурора у справі Стуса. "Це брехня, цинічна і нахабна, як, втім, і всі інші звинувачення, висунуті на мою адресу. Я ніколи не підтримував позицію прокурора. Щодо Стуса я виконав всі обов'язки, передбачені законом та професійним обов'язком адвоката. Є протокол судових засідань, матеріали справи. Адвокат, який представляє мої інтереси, офіційно підняв цю справу в архіві СБУ. У матеріалах кримінальної справи немає нічого, що свідчило б про те, що я визнавав провину Василя Стуса, а тим більше підтримував сторону звинувачення", - сказав він.

У зв'язку з цим політик відхрестився від втручання у створення відповідного фільму: "Ви серйозно вірите в цю маячню? Чи вірите в те, що дзвонили з "адміністрації Медведчука"? .. Особисто мені цей фільм не цікавий. Скажу більше: він не цікавий навіть синові Василя Стуса - Дмитру, який ще рік тому заявив, що цей фільм для нього смішний і неприйнятний".

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...