"Це злочин. Будівництво Керченського моста несе незворотні втрати", - еколог

Будівництво моста порушує міграцію тварин - риби, дельфінів - з Чорного моря в Азовське.

Керченський міст. Фото: космічна зйомка.

Будівництво Керченського моста з окупованого Криму до Росії несе незліченну кількість загроз для біологічного різноманіття видів Чорного і Азовського морів. Про це в коментарі "Обозревателю" сказав глава правління Національного екологічного центру України Ярослав Мовчан, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Це небезпечний об'єкт, який не проходив оцінку впливу на навколишнє середовище. Тобто міжнародні процедури. Загроз там дуже багато: для риби, птахів, біологічного різноманіття проток, Азовського моря. Будівництво моста порушує міграцію тварин - риби, дельфінів - з Чорного моря в Азовське", - сказав він.

За словами еколога, проект небезпечний сам по собі через геологічні особливості району.

"Це район з мінливим перебігом і нестабільним дном, район тектонічного розлому і сейсмічно небезпечна область. Там ціла маса напастей і небезпек. Звичайно, вони будуть одна за одною проявлятися", - упевнений фахівець.

Він додав, що деякі втрати екосистем будуть незворотні.

"Для кожної з опор, яких сотні, потрібні десятки уступів. Інфраструктура з боку як Кубані, так і Криму руйнує берег і прибережні біоценози. Можуть зникнути унікальні екосистеми, тому що там багато видів з червоного списку Міжнародного союзу охорони природи. На мій погляд, мова йде про екологічний злочин. Це збитки на десятки років, а деякі втрати і зовсім будуть незворотні", - підсумував еколог.

Раніше правозахисник Едуард Багіров розкрив правовий механізм, який може перешкодити будівництву Керченського моста.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...