Центнер "Олів'є" та "оселедець під шубою": Запорізькі волонтери готують для солдат в АТО новорічне частування

У середу в Запоріжжі стартувала волонтерська акція, в якій беруть участь десятки жителів міста. Також солдатам, окрім салатів, приготують вареники з картоплею.

Салат "Олів'є". Ілюстрація:ТСН

Запорізькі волонтери готують для новорічного столу українських військових, які несуть службу в районі проведення АТО на Донбасі, центнер салату "олів'є", "оселедець під шубою" та вареники. Про це волонтери написали у Fаcebook, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Запоріжжя.

У середу в Запоріжжі стартувала волонтерська акція "Олів'є в АТО", в якій беруть участь десятки жителів міста. До процесу приготування новорічних салатів підключилися більше десятка мешканок Запоріжжя. Протягом доби вони мають приготувати близько 100 кілограмів олів'є. Крім того, волонтери взялися приготувати для бійців ще один святковий салат - "оселедець під шубою" та вареники з картоплею.

"Салат олів'є - смак дитинства і новорічного свята. Бійці АТО у себе вдома також зустрічали Новий рік з традиційним олів'є. Тому ми вирішили приготувати для них найсмачніші новорічні салати і відвезти на фронт, щоб хлопці теж пораділи і відчули підтримку дому, любов і вдячність земляків", - розповіла волонтер 55-тої артилерійської бригади ЗСУ Надія Мороз.

За її словами, більшість запорожців прочитали про акцію "Олів'є в АТО" в соцмережах і вже з самого ранку приносять на волонтерську кухню продукти для новорічного салату - майонез, горошок, яйця, ковбасу.

"Картоплю та моркву нам привезли запорізькі фермери, а солоні огірки їдуть в Запоріжжя зі Скадовська. Жінка звідти зателефонувала і сказала, що вислала посилку з соліннями для олів'є автобусом. Взагалі всі, хто приносить продукти або готує сьогодні салати, кажуть, що хочуть зустріти цю новорічну ніч зі знанням, що українські захисники на передовій теж відчують свято", - сказала волонтер.

За словами волонтерів, новорічні частування від запорожців відвезуть на фронт в Донецьку область вже в п'ятницю, щоб 31 грудня біля українських військовослужбовців "був смачний новорічний стіл".

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...