Цікава мавпочка залишила без світла всю Кенію

В результаті падіння на трансформатор тварина не постраждала.

Мавпа на станції. Фото: ВВС.

Причиною відключення електрики у всій Кенії, що сталося ввечері у вівторок, стала мавпа, яка забралася на гідроелектростанцію і звалилася на трансформатор. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними компанії-оператора електростанції, в результаті трансформатор відключився, що спровокувало втрату 180 мегават потужності і ланцюгову реакцію, яка призвела до загальнонаціонального блекауту.

На відновлення подачі електрики пішло кілька годин.

Сама мавпа успішно пережила падіння і не отримала серйозних травм. Її забрали до себе місцеві захисники дикої природи.

Компанія-оператор електростанції зазначила, що ключові елементи енергетичної структури захищені від диких тварин парканом, по якому пущено електрику. У компанії висловили жаль у зв'язку з тим, що мавпа все ж зуміла пробратися всередину.

Віялові відключення електроенергії відбуваються в Кенії досить часто. У зв'язку з цим багато місцевих підприємців навіть обзавелися власними генераторами, щоб не переривати роботу під час блекаутів.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...