Цього чекали довгих три роки: Українське телебачення стало доступним для глядачів окупованої Донеччини

Донецька філія суспільного мовлення отримала ліцензію на супутникове мовлення. Телеканал "До тебе" з 3 квітня почав мовити по обидва боки лінії розмежування.

Ілюстрація:Depo.Донбас - Depo.ua

Українське телебачення відтепер зможуть дивитися мешканці окупованих територій. Про це повідомляє UА: Перший, інформують Патріоти України.

"Донецька філія суспільного мовлення отримала ліцензію на супутникове мовлення. Телеканал "До тебе" з 3 квітня почав мовити по обидва боки лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

З початку антитерористичної операції (АТО) регіональні філії Національної телекомпанії України (тепер - Національної громадської телерадіокомпанії України) в Донецькій і Луганській областях опинилися на захоплених територіях. Згодом було прийнято рішення відновити роботу Донецької та Луганської ОДТРК на підконтрольних Україні територіях - в Сєвєродонецьку і Краматорську. Однак сигнали цих телеканалів не були доступні місцевим жителям.

"Війна розділила українців по-живому: люди опинилися по різні боки лінії розмежування. До сьогоднішнього дня ті, хто опинилися на окупованих територіях, знали, що відбувається в цьому розірваному навпіл регіоні, тільки від російських телеканалів, які нашпиговані пропагандою, - розповідає заступник генерального директора НГТУ Михайло Шматов. - Ми отримали супутникову ліцензію на мовлення для донецької філії "До тебе". І з 3 квітня суспільне донецьке телебачення можна дивитися на супутнику по обидві сторони конфлікту".

Анна Бичок, т.в.о. голови правління НГТУ, додає: "Це величезна перемога для всіх нас: створювати єдине інформаційне поле і об'єднувати країну інформаційно, особливо в областях, де проходить АТО і наші громадяни залишилися ізольованими від об'єктивної інформації про події в регіоні. У наших найближчих планах - ліцензування Луганської філії. Ми хочемо, щоб ця філія ПАТ НСТУ також могла вести супутникове мовлення на окупованих територіях Луганської області".

В результаті реформи громадського телерадіомовлення все ОДТРК були приєднані до НТКУ (з 19 січня 2017 року - НГТУ) і входять в загальну систему громадського телебачення. До цього дня Донецький і Луганський філіал мовили в цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній Україні. Відповідно, мешканці, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, раніше не мали можливості дивитися своє регіональне телебачення.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...