"Ти що, хвора чи що?": В ефірі ток-шоу Червоненко обурився на Ніцой через заяву про євреїв (відео)

Промова письменниці викликала бурхливу реакцію у політика.

Євген Червоненко в ефірі ток-шоу. Фото:скрін відео

Під час політичного ток-шоу "Український формат" на телеканалі NEWSONE, яке вийшло в ефір 7 лютого, екс-міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко грубо висловився про українську письменницю Ларису Ніцой. Відповідним відео на своїй сторінці в Facebook поділився директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський, який підписав ролик монологом Ніцой, передають Патріоти України.

Заява письменниці викликала бурхливу реакцію у політика. "Ми думали, що якщо ми не будемо євреям згадувати, що основна верхівка, основна частина організаторів Голодомору - це представники єврейського народу ..." - почала Ніцой.

"Ти що, хвора чи що?" - відреагував на слова письменниці Червоненко.

"...То єврейський народ теж нас оцінить і зрозуміє, що ми йдемо в майбутнє і хочемо його будувати на дружних, на мирних, на товариських, партнерських відносинах", - продовжила свою промову письменниця.

Також Едуард Долинський поділився своєю думкою:

"У Кнесеті Ізраїлю Ніцой почули і подали законопроект про визнання Голодомору геноцидом українського народу і визнання 6 грудня офіційним днем пам'яті жертв Голодомору. Автор законопроекту депутат Акрам Хасон пише, що Голодомор був спланований "щоб нанести удар по українській нації і українській національній ідентичності". Заява дитячої письменниці викликала жваву дискусію під постом Долинського. Знайшлися ті, хто розкритикував Ніцой і жахнувся, що її книги читають українські діти. Інші викрили її в антисемітизмі і назвали її "юдофобкою".

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...