У Бердянську злочинця посадили на 12 років за планування збройного перевороту в інтересах Росії

Віктор Калаянов мав домовленості з російськими спецслужбами щодо постачання зброї

Віктор Калаянов. Фото: news.pn

Жителя Бердянська посадили на 12 років за планування збройного перевороту в інтересах РФ. Як повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН, відповідне рішення суд виніс 10 листопада увечері після п'ятигодинного засідання, в ході якого розглянув апеляційну скаргу "народного мера Бердянська", і відмовив у її задоволенні.

Калаянова визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. 111 КК України - "Державна зрада", ст. 258 КК України - "Створення терористичної групи або організації" та ст. 263 КК України - "Незаконне поводження зі зброєю і вибуховими речовинами". Вирок набрав законної сили.

Нагадаємо, 25 травня 2014 року співробітниками СБУ в Запорізькій області було затримано злочинну групу, учасники якої планували напередодні та в період проведення виборів президента України здійснити ряд терактів на території Бердянська і Маріуполя, а також переворот в інтересах РФ. Її координатором був Віктор Калаянов, який, перебуваючи в лавах "ДНР", домовився про поставку в Україну партії зброї й боєприпасів з представниками спецслужб Росії.

Партію стрілецької зброї було доставлено в Бердянськ водним шляхом з окупованої території АР Крим. На момент її отримання терористів було затримано. У них вилучили 24 гранатомети, 8 кулеметів РПК, 88 автоматів АК-74, 920 гранат РГД-5, 25 200 набоїв.6 квітня 2015 року Бердянський міськрайонний суд засудив координатора терористичної групи до 13 років позбавлення волі, але Калаянов подав на це рішення суду апеляційну скаргу.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...