У Борисполі з партією кокаїну правоохоронці затримали українського хакера, який зламав мережу Пентагону (фото)

Затримання зловмисника відбулося, коли наркоділок вантажив розмитнені роликові ковзани, серед яких був кокаїн, в свій автомобіль. Вартість виявленої партії наркотиків на чорному ринку перевищує десять мільйонів гривень.

Затриманий наркоділок. Фото:прес-служба СБУ

На території Київської митниці в Борисполі затримано 38-річного киянина, який отримав партію кокаїну вагою п'ять з половиною кілограмів. Про це пишуть Факти, передають Патріоти України.

Товариш раніше судимого чоловіка влаштувався в Панамі, звідки зловмисники налагодили постачання наркотиків. Кокаїн пересилали в закордонних вантажних відправленнях. А за допомогою своїх зв'язків в кримінальному світі киянин організував розсилку дрібних партій кокаїну по різних регіонах України, повідомила прес-служба СБУ.

Скільки посилок кокаїну було отримано, поки невідомо. Але чергову партію, заховану у 18 коробках з роликовими ковзанами, вдалося виявити і відстежити одержувача. Затримання відбулося, коли наркоділок вантажив розмитнені ковзани в свій автомобіль. Вартість виявленої партії кокаїну на чорному ринку перевищує десять мільйонів гривень.

Затриманому висунули підозру в контрабанді наркотиків в особливо великих розмірах. Про це повідомили в столичній прокуратурі, зазначивши, що він - відомий хакер, який відсидів у США 8 років за заволодіння 15 мільйонами доларів. Готується клопотання про арешт підозрюваного.

За даними іншого джерела видання, затриманий - Олексій Ш. Закінчивши виш в Україні, він перебрався в Америку, де в Атланті вивчав економіку і фінанси в Державному університеті Джорджії. У 2004 році заарештований і засуджений за комп'ютерне шахрайство. У 2012 році вийшов на свободу і був депортований в Україну.

Через рік виявилося, що в 2012-2013 роках були зламані комп'ютерні системи Пентагону, Федеральної податкової служби, декількох банків і фінансових компаній. Гроші організацій переводили на інші рахунки і переводили в готівку, а за рахунок клієнтів банків здійснювали різні покупки.

Правоохоронці США вважають, що злочинну групу з восьми осіб, яка провернула аферу на 15 мільйонів доларів, створив і очолив саме Олексій Ш. Кілька учасників групи були затримані, але до Олексія і ще трьох українців американське правосуддя "не дотягнулося".

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...