У "Борисполі" затримали мешканця Донеччини, який продавав українських дівчат у сексуальне рабство

За кожну українку організатор секс-бізнесу отримував від іноземних "партнерів" три тисячі євро.

Затримання. Фото: "Хуст NEWS"Правоохоронці перекрили канал продажу українських громадянок у сексуальне рабство. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передають Патріоти України.

В аеропорту "Бориспіль" у Києві співробітники поліції, СБУ та прокуратури Донецької області затримали маріупольця, який намагався вивезти українок до Ізраїлю. В результаті спецоперації поліцейські зупинили чоловіка, який переправляв двох дівчат у секс-полон, одразу після проходження паспортного контролю - за два кроки від літака.

Поліцейські документували протиправну діяльність зловмисника та готували операцію з його затримання близько трьох місяців. На той час було відомо, що торговець людьми переправив за кордон кілька дівчат для експлуатації у сфері надання інтимних послуг.

56-річний мешканець Маріуполя займався вербуванням, відбором та відправкою дівчат до Ізраїлю. Користуючись уразливим станом жінок, які мали матеріальні проблеми, самотужки виховували дітей, підозрюваний малював їм картину майбутнього достатку, але на ділі українки потрапляли у власність місцевого сутенера та зазнавали жорстокої сексуальної експлуатації.

Критеріями відбору був вік не старше 25 років, приємна зовнішність та довірливість. За кожну дівчину організатор секс-бізнесу отримував від іноземних "партнерів" 3 тисячі євро. Усі клопотання щодо отримання закордонного паспорту та фінансування перельотів зловмисник брав на себе. Він особисто супроводжував дівчат, передаючі у руки своєму спільнику в Ізраїлі. Наразі поліцейські встановлюють зв'язки підозрюваного за кордоном.

Чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, його везуть до Маріуполя, де він постане перед судом. У затриманого вилучено чотири закордонні паспорти, в тому числі дівчат, копії квитків, записник.

Разом зі зловмисником дівчат супроводжував ще один чоловік. Наразі його причетність до злочинної схеми перевіряється. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини" Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...