У Черкасах в одному з дитсадочків обвалилася стеля

Чиновники вже встигли озвучити попередню версію причин обвалення - заводський брак кріпильних матеріалів.

Ілюстрація:Про все

У черкаському дитсадку №91 "Кобзарик" впала підвісна стеля. Про це повідомляє ТСН, зазначають Патріоти України.

Інцидент стався у понеділок, 11 грудня у приміщенні однієї із груп. Як розповіли в дитячому садку, дітей в той час там не було. Вони якраз вечеряли в іншій кімнаті. Тому ніхто не постраждав.

Також місцеві жителі повідомили, що ця стеля нова, її зробили в 2016 році. Чиновники оперативно відреагували на аварійну ситуацію, вже на наступний день створивши комісію для перевірки фактів.

"Ми так говоримо "впала стеля", як ніби там повністю розвалилося перекриття. Насправді там впало кілька секцій підвісної стелі (квадратні гіпсові елементи, - ред.)", - повідомив заступник голови департаменту освіти Черкаської міськради Богдан Бєлов.

Також чиновники озвучили попередню версію причин обвалення - заводський брак кріпильних матеріалів.

"Ми висунули претензію підрядній організації, яка виконувала роботи. Вони не відмовляються повністю все замінити, і зараз, власне, йде процес демонтажу. Інцидент стався у понеділок увечері, а вранці у вівторок вони вже працювали", - запевнив Бєлов, додавши, що роботи по відновленню стелі повинні завершити до кінця цього тижня.

При цьому наголошується, що підрядник виконує роботи за свій рахунок. Водночас якість виконаних робіт у минулому році перевіряв інженер технічного нагляду, якого наймав департамент освіти. Як повідомив Бєлов, вони планують поставити інженеру питання щодо його роботи і покарати його грошовим стягненням.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...