У Чернігові здали в банк 100 тисяч підробних російських рублів

Наразі поліція розшукує злочинця, йому загрожує обмеження волі до трьох років

Фото: psb-news.org

В Чернігові зловмисники здали в різні відділення одного банку 100 тис. фальшивих російських рублів, обмінявши їх на гривні. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області, передають Патріоти України.

Протягом доби в чергову частину поліції надійшло чотири заяви від персоналу одного з банків міста про те, що у відділеннях банку, розташованих у різних районах міста, невідома особа обміняла російські рублі на гривні. Надалі виявилося, що рублі мають ознаки підробки.

Поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція по цій статті полягає в штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Купюри вилучені та направлені на експертизу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, стало відомо, що у "ДНР" та "ЛНР" так звана "влада" видає пенсії, зарплати та інші виплати підробними рублями. Через це мешканці окупованої території спішно міняють рублі у Росії на долари, бо в Україні підробки здати у банк набагато складніше, маючи прописку тих областей.

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...