У Дніпрі рятують двох важкопоранених бійців ЗСУ, яких вночі доставили з Маріуполя (відео)

Медичний батальйон імені Мечникова вже третій рік війни і вдень і вночі приймає важкопоранених бійців, останнім часом кількість поранених знов зросла.

Важкопоранених бійців доставили в госпіталь Дніпра. Фото: uapress.infoВійськовим вертольотом з аеропорту Маріуполя відправлено двох бійців, які зазнали важких поранень в зоні АТО, до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Про це повідомлення у соцмережах радника голови Дніпропетровської ОДА Тетяни Губи передають Патріоти України.

Радник також додала, що реанімобіль медицини катастроф прийняв поранених захисників України у евакобригади українського військового госпіталю, команда головного лікаря Сергія Риженко вже очікувала в реанімаційному залі приймального відділення Дніпропетровської лікарні, окрім того було запрошено лікаря обласного очного центру. Згодом лікарі Дніпропетровської обласної лікарні продовжили справу військових лікарів з порятунку наших захисників.

В 27-річного бійця Збройних сил України пошкоджені очі та втрачена стопа. Інший, 32-річний захисник, підірвався на міні біля міста Мар'їнка. Вибухом йому відірвало руку та ногу на рівні колінного суглобу, також у бійця чисельні осколкові поранення обличчя і шиї та проникаючі поранення та опіки очей та обличчя.

Головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко розповів, що дуже тяжких поранених доставляють до них в лікарню. А також підкреслив, що обласна лікарня імені Мечникова - справжній медичний батальйон, який постійно рятує життя тисячам бійців.

Окрім того, в Дніпропетровській лікарні пришов до свідомості тяжкопоранений військовий ЗСУ, якого відправили туди дещо раніше. У Пісках 24-річному Олександру з міста Миколаїв осколком пошкоджено хребет. І ось після операції, яка тривала не одну годину, нарешті з’явилася надія, що захисник України, скоріш за все, матиме змогу рухатися.

Сергій Риженко, коментуючи поранення, зазначив, що в Олександра надто складна травма хребта, яка загалом в будь-яких інших умовах не давала б хлопчині ніяких шансів пересуватися, адже осколок коли влучає, то ріже не гірше за бритву. Але, зі слів головного лікаря, вже є перші симптоми того, що якісно зроблена операція дозволить бійцю ходити.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...