У Франції волонтера судять за допомогу дівчинці-біженці

Чоловік хотів врятувати дитину, але опинився на лаві підсудних.

Афганська біженка. Фото: supercoolpics.com

У Франції під суд потрапив британський волонтер, який працював в таборі для біженців в Калі. За що колишній військовий може сісти у в'язницю на 5 років? І що змусило його піти на такий відчайдушний крок розкажуть Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Він хотів врятувати дитину, але опинився на лаві підсудних. Громадянин Великобританії, військовий у відставці, 49-річний Роб Лоурі зважився переступити закон і нелегально перевезти в свою рідну країну афганську дівчинку.

"Кілька тижнів її батько благав мене забрати доньку. Я відмовляв. Але одного разу, коли ми сиділи біля вогнища, Брю підійшла і встрибнула мені на коліна, а потім заснула", - говорить Роб Лоурі, військовий у відставці.

Батько чотирьох дітей Роб допомагав біженцям у французькому таборі в Калі. Там познайомився з сім'єю чотирирічної Бахар Ахмаді на прізвисько Брю. Коли дивишся на фотографії - слів не потрібно. Малятко явно прив'язалася до волонтера.

Життя в наметах, холоді і бруді явно було для дитини кепським. Жахливі умови змусили чоловіка забути про всі правила і заховати Брю у своєму фургоні. По дорозі до Великобританії машину зупинили прикордонники.

"Роб Лоурі відразу зізнався - я вчинив злочин, я жалкую. Але чи винен він? Не зовсім. Згідно французького законодавству, якщо ти рятуєш чиєсь життя, годуєш або даєш притулок - тебе не можна звинувачувати", - говорить Люсі Абассад, адвокат Роба Лоурі.

Однак його звинувачують за всією суворістю адже в авто знайшли не тільки дитину, а й двох єритрейських чоловіків, які забралися в багажник без відома Роба. Йому загрожує п'ять років в'язниці і 30 тисяч євро штрафу.

Суд відбудеться завтра. Брю як і раніше живе в Калі, Роб теж у Франції, а сотні мігрантів намагаються пробратися на його батьківщину. До яких тільки способів не вдаються - ховаються в поїздах і вантажівках. Адже Великобританія, найжаданіша країна для біженців, добре захищає свої кордони.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...