У Грицака завели справу на Пінчука за його статтю у WSJ (документ)

Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження щодо посягання Пінчуком на територіальну цілісність України.

Віктор Пінчук. Фото:Радіо Свобода

Служба безпеки розслідує справу щодо посягання бізнесменом Віктором Пінчуком на територіальну цілісність України у зв'язку з публікацією його статті для The Wall Street Journal. Про це повідомила глава Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко в Twitter, передають Патріоти України.

Нардеп посилається на депутатський запит Віктора Романюка (фракція "Народний фронт") до глави СБУ Василя Грицака.

"Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження щодо посягання Пінчуком на територіальну цілісність України", - написала вона.

Гопко також розмістила фотокопію депутатського запиту, в якому Романюк просить СБУ перевірити факти публічних закликів до зміни меж території або державного кордону України.

"Віктор Пінчук поширює думки про необхідність від'єднання від України окупованих територій як єдино можливий спосіб вирішення конфлікту", - зазначив депутат у своєму запиті.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...