У Харкові півсотні школярів стали "кадетами поліції" (відео)

Вони півроку навчалися навичкам роботи правоохоронців

Школярі Харкова пройшли курси кадетів поліції. Скрін відео

"Кадети поліції" – такий спеціальний сертифікат отримав 51 харківський школяр після навчання у Національному університеті внутрішніх справ. Двічі на тиждень учні після школи відвідували виш. Там вони навчалися навичкам роботи правоохоронців: стрільбі, прийомам самооборони та стежили за роботою поліцейських у їхніх офісах. Такий курс навчання тривав півроку. У виші вже оголосили наступний прийом серед харківських школярі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Учениця четвертого класу Маргарита Колєснік у майбутньому мріє стати поліцейським. Нині ж хвалиться одностроєм. Розповідає, що отримала його під час навчання на курсах кадетів поліції у виші внутрішніх справ. За півроку дівчинка опанувала прийоми самооборони. Та найбільше їй вдавалися тренування в тирі.
Ровесник Маргарити Данило Курцев також після уроків навчався на курсах кадетів. Йому більше до вподоби робота кінологічної служби.

"Я вже багато чому навчився і у кінологічній службі. Дивився як працюють кінологи, як вони усе обшуковують. Я багато чого вмію, у поліції дуже багато чого навчився", – розповів кадет поліції Данило Курцев.

Навчальний курс для школярів у харківському університеті внутрішніх справ започаткували навесні. Відвідувати його зголосилися півсотні школярів.

"Ми намагалися, щоб вони відчули, що тут справжні патріоти, що це люди, які будуть захищати права і свободи громадян. Є тут фахівці, які будуть захищати, є зброя, є спеціальні засоби, техніка є, все це їм демонстрували", – зазначив ректор Харківського Національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко.

Усім відвідувачам курсу вручили сертифікати. А у виші вже оголосили наступний набір на кадетів поліції. Перевагу віддаватимуть дітям загиблих правоохоронців, учасників АТО, із малозабезпечених родин та сімей вимушених переселенців.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...