У Харкові санітари моргу зашивали частини тіла вбитого в останки інших людей, за що і отримали своє

За це отримали тисячу доларів на двох і тюремний термін.

Ілюстрація: ЖЖХарківський обласний суд засудив до довічного ув'язнення і різних строків покарання ватажка злочинної групи та його спільників за вчинення двох вбивств, незаконні операції зі зброєю, недонесення про скоєння тяжких злочинів. На лаві підсудних і санітари харківського моргу, які зашивали частини тіла вбитої людини в останки інших людей. Майже два роки тому «Факти» докладно розповідали про цю історію, тому Патріоти України нагадають лише її канву.

41-річний Олексій Г. по кличці «Очкарик» був «мозковим центром» у злочинній групі, яка успішно займалася в Харкові фінансовими махінаціями. Разом із двома товаришами - Ігорем Т. і Юрієм З. - «Очкарик» прокручував операції з купівлі-продажу великих партій борошна, цукру, пшениці. Цікавий нюанс - щоб тісніше прив'язати до себе подільників, і мати надалі матеріал для їх шантажу, «Очкарик» змусив одного з них сфотографуватися з тілом нібито вбитої ним людини, взятим «напрокат» в патологоанатомічному відділенні однієї з харківських лікарень.

За оперативними даними харківського УБОЗ, жертвами шахраїв Стали десятки КСП у Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській та інших областях України. Крім того, ця трійця примудрилася «кинути» навіть Чеченський споживчий союз в Москві, з яким злочинці уклали договір про поставку борошна в Республіку Ічкерія на кілька сотень тисяч доларів. Ошукані чеченці кинулися в Україну на пошуки шахраїв. У цей же час діяльністю трійці зацікавилися правоохоронні органи. Відчувши «смажене», «Очкарик» вирішує позбутися одного з подільників - Юрія З.

У підвалі знятого ним будинку він разом з охоронцем Дмитром (який мав прізвиська «Бультер'єр» і «Гітарист» - у чохлі від гітари Дмитро носив ... вінчестер) вони вбили Юрія і закопали його там же на глибині два метри. У ту ж ніч Олексій віддав іншому охоронцю наказ позбутися й від «Гітариста». Заманивши його в лікарняний морг, з якого свого часу труп брали «напрокат», охоронець Ігор П. застрелив «Гітариста», а позбутися тіла довірив трьом санітарам моргу, заплативши їм за це тисячу доларів. Протягом місяця санітари зашивали частини тіла вбитого в трупи (у пошуках тіла убитого слідчим органам довелося провести більше 70 ексгумацій).

Олексій і його подільник, які в розшуку по лінії Інтерполу, потрапили в руки правосуддя через власну жадібність: повернувшись з ПАР, де вони «відсиджувалися», з наміром прокрутити ще одну аферу, «Очкарик» був затриманий співробітниками російської міліції, а його «колега»- українськими правоохоронцями.

Як розповів старший прокурор відділу підтримки державного обвинувачення в суді прокуратури Харківської області Володимир Філімонов, судово-психіатрична експертиза визнала всіх обвинувачених осудними. Олексій Г. був засуджений до довічного ув'язнення з конфіскацією всього майна. Відбувати покарання він буде у в'язниці посиленого режиму.

Вбивця «Гітариста» Ігор П. засуджений до 15 років позбавлення волі, сім з яких він проведе в колонії посиленого режиму. Троє санітарів, які приховували сліди злочину, «отримали» по чотири і три роки позбавлення волі (двоє з них також проводили незаконні операції зі зброєю). Суд стягнув з обвинувачених 150 000 гривень на користь родичів убитого «Гітариста».

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...