У Харкові виготовили найсучасніші кіберпротези для бійців АТО (відео)

На мікрочіп, яким оснащені протези, можна програмувати три-чотири операції.

Протез руки. Скрін відео

У Харкові для українських бійців, які втратили кінцівки, створили спеціальні кіберпротези вітчизняного складання. На протези ціною понад 900 тисяч гривень гроші дала держава. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на канал "Україна".

"Управління трошки важкувато, але головне - перемикатися мізками і все буде нормально. Тут йдуть два датчика спеціальних", - розповів Максим Кожухар, який втратив частину лівої руки в Луганській області, сказано в сюжеті "Подій".

Повідомляється, що протез повністю зібрали в Харкові, хоча і з шотландських комплектуючих. Налаштовується за допомогою спеціального планшета.

"Там є десять чіпів, такі кругленькі. На чіп можна 3-4 операції. Якщо ти в машині, ставиш чіп - 15 сантиметрів від кисті, і якщо ти на кухні - програмуєш порізати щось, щось взяти", - пояснив власник біоничного протеза Іван Зубенко.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...