У Харкові винайшли міномет для танка, який не має аналогів у світі (відео)

Завдяки новій технології вибуху газу пропану і стисненого тиском повітря така зброя не залишає після себе ні продуктів згоряння пороху, ні гільз.

Українці винайшли унікальний міномет. Скрін відео

Газодетонаціонний міномет для танка винайшли в Харкові. Пристрій унікальний і не має аналогів в світі, йдеться в ролику Військового телебачення України, передають Патріоти України.

Винахідники довели, куля, міна або артснаряд потрапляють у ціль без використання порохового заряду.
Новинку вже продемонстрували в польових умовах. Завдяки новій технології вибуху газу пропану і стисненого тиском повітря така зброя не залишає після себе ні продуктів згоряння пороху, ні гільз. При цьому дальність ураження не поступається пороховим аналогам.

Творці впевнені, танковий міномет з газодетонаціонним снарядом і автоматичною подачею мін, здатний змінити тактику танкового бою.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....