У КНДР студенту з США дали 15 років каторги за крадіжку агітплакату

За словами американця, за привезений з Північної Кореї політичний плакат йому обіцяли стару машину вартістю $10 тисяч.

Арештований американський студент Отто Фредерік Вомбіер. Фото: tass.ru.

Верховний суд КНДР засудив до 15 років примусових робіт "за злочин проти держави" американського студента. За інформацією, яку розповсюдило китайське агентство Xinhua, 21-річний Отто Вомбіер зізнався, що мав намір вкрасти політичний плакат зі стіни свого готелю в Пхеньяні, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зокрема, студент з США відвідував Північну Корею на новорічні свята в складі туристичної групи. Вомбіер був заарештований 2 січня 2016 року, коли його зняли практично з борта літака перед самим вильотом до Пекіна.

В кінці лютого студент виступив перед журналістами на спеціальній прес-конференції в Пхеньяні, розповівши, що на прохання прихожанина своєї церкви зірвав зі стіни і забрав собі плакат з політичним гаслом. Як заявив Вомбіер, за це йому пообіцяли стару машину вартістю $10 тисяч.

Як зазначаэться в ЗМІ, влада КНДР час від часу заарештовує громадян США по хитромудрим звинуваченнями з метою домогтися візитів американських чиновників США для проведення переговорів щодо вигод для Пхеньяна. Між Північною Кореєю і США немає дипломатичних відносин.

Який час, такі і вітання: Українські пілоти показали креативну великодню листівку

неділя, 5 травень 2024, 11:56

Українські пілоти привітали співвітчизників зі святом Воскресіння Христового. Оригінальну листівку опублікувало командування армійської авіації Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України. На фото зображений військовий літака, у якому ...

"Люди вірили...": Як за старих часів в Україні святкували Великдень

неділя, 5 травень 2024, 11:45

Етнографиня, наукова співробітниця відділу виставкової роботи Національного музею народної архітектури та побуту України (у Пирогові) Лариса Полуянова в ексклюзивному інтерв'ю "Фактам" розповіла про великодні традиції в нашій країні, передають Патріоти...