У Краматорську знесли пам'ятник кумиру комсомольців письменнику Миколі Островському

Монумент демонтували без шуму і протестів.

Монумент Миколі Островському демонтували швидко і без протестів мешканців. Фото:http://kp.ua/

Хвиля декомунізації не вщухає. На цей раз впав бюст письменнику Миколі Островському. Його знесли 21 січня в Краматорську Донецької області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на КП в Украине.

Рішення про демонтаж пам'ятника міська рада затвердила ще в жовтні минулого року. Але реалізували його тільки зараз. Виконувати роботу доручили комунальному підприємству "УРСАС". Його співробітники зняли бюст кумира комсомольців досить швидко, не привертаючи зайвої уваги. Обійшлося без шуму і протестів.

Так виглядав пам'ятник ще восениНагадаємо, на відміну від демонтажу монумента Островському, знесення пам'ятника Леніну викликало в Краматорську масу суспільних суперечок. Городяни розділилися на два табори - за і проти і почергово влаштовували мітинги. Упав вождь пролетаріату 17 квітня. Все відбулося не заплановано, але дуже швидко.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...