У Києві поліція змусила чоловіка зняти футболку з написом "СССР" (фото)

Випадок трапився 22 червня в районі парку Вічної Слави поблизу метро "Арсенальна".

Правоохоронці змусили киянина Дмитра Дульського скинути футболку з написом "СССР" і знаком серпа і молота. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Випадок трапився 22 червня в районі парку Вічної Слави поблизу метро Арсенальна у Києві, розповів Українській правді.Життя Дмитро.

В той час, як він ішов до свого офісу на вулицю Лаврську, у парку проходила акція пам'яті жертв Другої світової війни. Цього дня у 1941 році гітлерівська Німеччина напала на Радянський Союз.

Дмитра зупинили правоохоронці, які стежили за порядком. Вони сказали чоловікові, що він носить заборонену символіку і попросили одягнути футболку навиворіт. Коли Дмитро відмовився, футболку попросили зняти.

В офісі чоловік знайшов запасний одяг і переодягнувся.

"Для мене ця символіка асоціюється з панк-роком, я не збирався промотувати Компартію, це минула епоха. Але не став сперечатись. Іноді я ношу радикальні футболки. Може, не мав рації. Може, скромніше треба висловлювати свою індивідуальність. Якщо я когось образив – прошу мене вибачити", - розповів Дмитро.

Видання надіслало запит до Нацполіції Києва з проханням надати роз'яснення з приводу того, що загрожувало чоловікові у разі відмови зняти футболку і як Нацполіція стежить за законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки". Як відомо, його Верховна Рада ухвалила ще 9 квітня 2015 року.

До забороненої символіки входять не лише гімн, герб, прапори та гасла, але й зображення, а також різні пам'ятні знаки діячам Компартії і радянської влади, назви вулиць, міст та інших адміністративних одиниць.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...