У Києві СБУ затримала громадян РФ, які збирали для ФСБ інформацію про системи українських підземних комунікацій (фото)

Оперативники спецслужби викрили іноземців при спробі несанкціонованого проникнення на територію однієї зі станцій Київського метрополітену.

Ілюстрація:Дзеркало тижня

Співробітники СБУ викрили громадян РФ на спробі збору в інтересах країни-агресора інформації про системи підземних комунікацій об'єктів критичної інфраструктури України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ в Facebook, інформують Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що в січні поточного року двоє російських громадян - учасників руху так званих "діґґерів" були завербовані представниками ФСБ РФ. За завданням "куратора" агенти повинні були збирати інформацію про підземні об'єкти, розташовані, перш за все у великих промислових містах і столицях країн Європейського Союзу, а також в Україні.

Оперативники спецслужби викрили іноземців при спробі несанкціонованого проникнення на територію однієї зі станцій Київського метрополітену.

Під час огляду речей затриманих співробітники СБУ виявили альпіністське спорядження, технічні засоби фото- і відеофіксації, а також пристрої механічного злому для подолання систем охорони.

"З огляду на те, що російські "діґґери" не зробили злочину і активно співпрацювали з вітчизняними правоохоронцями, українська сторона, відстоюючи європейські цінності верховенства права, прийняла рішення про їх примусове повернення в РФ. Обом молодикам також заборонять в'їзд на територію України терміном на п'ять років" , - сказано в повідомленні.

"СБУ ще раз звертається до російських спецслужб не наражати на небезпеку своєю підривною діяльністю в нашій країні не тільки жителів України і її гостей, але і громадян РФ, які також відвідують нашу країну, зокрема напередодні фіналу Ліги Чемпіонів", - додали у відомстві.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...