У Львові депутатку ВО "Свободи" звільнили з роботи через публікації про Гітлера

Мер Львова Андрій Садовий також звернувся до керівництва ВО "Свобода" із закликом дати публічний коментар ситуації з депутатом Львівської міськради від цієї партії.

Мар'яна Батюк. Фото:Vgorode.ua

Скандал з депутатом ЛМР і за сумісництвом учителькою історії Мар'яною Батюк, на Facebook-сторінці котрої з'явився пост з нагоди уродин Гітлера, несподівано отримав продовження. Про те, що Батюк звільнили з роботи, на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Всеукраїнського єврейського комітету Едуард Долинський, інформують Патріоти України.

"Скандальну львівську вчительку Мар'яну Батюк звільнили. Вона відмовилася надати доступ фахівцям до свого профілю в Фейсбуці, щоб підтвердити заяву про те, що її екаунт зламали хакери і розмістили привітання Гітлеру", - написав Долинський.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, директор школи №100 віддав Батюк наказ про звільнення з посади у школі №100 і трудову книжку.

"Ми не допустимо, щоб у львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбивав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін - це злочинці, на руках яких кров як наших предків, так й мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає - їй не місце серед дітей ", - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Управління освіти ЛМР видало наказ за результатами фактів, викладених в ЗМІ стосовно заступника директора школи № 100, вчителя історії цієї школи Мар'яни Батюк. Директору школи № 100 було рекомендовано звільнити Мар'яну Батюк із займаної посади.

Мер Львова Андрій Садовий також звернувся до керівництва ВО "Свобода" зі закликом дати публічний коментар ситуації з депутатом Львівської міськради від цієї партії.

"Пані Батюк є також депутатом міської ради від партії "Свобода". Я очікую публічної позиції від партії. Чи може "свободівці" підтримують кремлівську тезу про те, український націоналізм = німецький нацизм?", - заявив Садовий.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...