У Львові поховали бійців, котрі загинули під Дебальцевим та в Луганському аеропорту

Тіла героїв знайшли завдяки волонтерам та поховали на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань.​
На Личаківському кладовищі. Фото: lviv-lychakiv.ukrain.travel.

Львів попрощався з Героями – Коренівським Віктором та Дзюбаном Максимом. Героїв поховали на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №76. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Львів.

Сьогодні, 26 березня, о 12.00 у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла відбулася заупокійна панахида. Звідти похоронна процесія вирушила до Личаківського кладовища, де о 13.00 відбувся чин похорону. Поховали бійців на полі почесних поховань №76.

Коренівський Віктор Анатолійович (13.06.1981 р. – лютий 2015) народився в смт. Червоне Андрушівського району Житомирської області. 1 серпня 2014 року був мобілізований Львівським ОВК до лав ЗС України. Зарахований до складу 128 гірничо-піхотної мукачівської бригади, військова частина В4673. З 4 жовтня 2014 року до 17 лютого 2015 року включно перебував в зоні АТО, в Дебальцеве.

18 лютого 2015 року виїхав з Дебальцевого в напрямку Артемівська. Колона потрапила в засідку, опісля зв'язок з Віктором пропав. Пошуки дружини спочатку не дали результатів, але тепер завдяки МО України та волонтерам "Чорного тюльпану" тіло загиблого віднайшли й після експертизи ДНК – ідентифікували. Одружений, залишилось двоє дітей (хлопці 9 і 12 років).

Дзюбан Максим Мирославович (27.08.1992 р. – вересень 2014). Освіта середня, не одружений, призваний Львівським ОВК. Посада: стрілець-зенітник зенітно-ракетного взводу, аеромобільного десантного батальйону. 2 вересня 2014 р. було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високо-мобільної десантної бригади, які брали участь у боях за луганський аеропорт. Серед них - Дзюбан Максим. Ідентифікований по ДНК та визнаний загиблим слідчими органами, про що складено відповідну постанову.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...