У Міністерстві охорони здоров'я пояснили причину спалаху кору в Україні

Виконувач обов'язків міністра відомства нагадала, що єдиним дієвим засобом проти кору є вакцинація.

Ілюстрація:omniprex.com

Спалах кору, який переживає Україна, прийшла в країну з сусідньої Румунії, де є проблеми з вакцинацією. Таку заяву у вівторок, 16 січня, зробила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передають Патріоти України з посиланням на NewsOne.

"Кір прийшов до нас з Румунії, де також є проблема з рівнем вакцинації", - заявила Супрун. Вона уточнила, що в Україні за останні дні зафіксували 4782 випадки захворювання на кір (75% хворих - це діти).

Супрун уточнила, що 86% хворих не були щеплені від кору. "Єдиним дієвим засобом проти кору є вакцинація", - нагадала в.о. міністра охорони здоров'я.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...