​У місті Лева розпочався конкурс льодових скульптур (відео)

У центрі Львова на території різдвяного ярмарку розпочався конкурс крижаних скульптур-2016. На площі біля міської ялинки скульптори виготовляють витвори з льоду.

Конкурс на найкращу крижану скульптуру проводять у Львові кілька років поспіль. Цьогоріч ним завершать цикл різдвяних святкувань, передають Патріоти України.

Як пояснив скульптор Тарас Бенях, цього року майстрів об'єднає єдина концепція — "Щедра", повідомляє gazeta.ua. Ця тема уособлює цикл святкувань українців ще з дохристиянських часів, які щедро переплелися з традиціями християнської Європи.

У цей же час, глядачам, які спостерігають за виготовленням різдвяних символів пропонується за винагороду вгадати, що вони символізують.

"Наприклад ось ця скульптура називається Рециклінг і символізує відновлення та кругообіг життя в природі. Оці дві брили льоду це буде символ Водохреща і з них буде створений хрест", - говорить ведуча конкурсу Оля Гриневич.

Як пояснює переможниця минулорічного конкурсу льодових скульптур Дарія Альошкіна, перше місце тоді здобула за скульптуру риби, а цього року робить півника, як символ сонця і чоловічої енергії.

"Але півень це також символ тепла, затишку і добробуту, тож хотілось на цьому зробити якийсь контраст, бо скульптура з льоду, а він холодний", - каже Дарія.

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...