У Нацгвардії відреагували на скандальну заяву Білецького (документ)

Керівники структури звернулися до СБУ та прокуратури після слів депутата Білецького про "сепаратистів у командуванні НГУ".

Андрій Білецький. Фото: УНІАН

Національна гвардія України попросила Службу безпеки та військову прокуратуру перевірити заяву народного депутата Андрія Білецького про те, що дії керівництва НГУ загрожують обороноздатності України. Про це повідомила прес-служба Нацгвардії, передають Патріоти України.

«14 січня 2017 року народним депутатом України Андрієм Білецьким через засоби масової інформації була викладена заява, що дискредитує та заплямовує діяльність Національної гвардії України», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, командування НГУ звернулося до СБУ та військової прокуратури з проханням перевірити викладені Білецьким факти. Зазначається, що таким чином вдасться уникнути непорозумінь і досягнути неупередженості, прозорості та об’єктивності.

У Нацгвардії, у свою чергу, пообіцяли всебічно сприяти та допомагати у процесі перевірки. Прес-служба наголосила також, що з початку поточного року Головне управління Нацгвардії не отримувало від Білецького жодних документів стосовно інформації, яка була напередодні викладена ним у публічній заяві.

Свою офіційну заяву Нацгвардія супроводила відповідними листами від командувача НГУ Юрія Аллерова до голови СБУ Василя Грицака та головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Нагадаємо, командир полку «Азов» і нардеп Андрій Білецький звинуватив нинішнє керівництво Національної гвардії у злочинних діях, які загрожують обороноздатності України. Окрім того, він стверджує, що на керівних посадах перебувають відверті сепаратисти, а у самій структурі діє системна корупція.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...