У Нацполіції розповіли, хто позбувся посад через трагедію у Княжичах (відео)

Висновки службового розслідування направлені в Генеральну прокуратуру, яка здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом трагедії.

Трагедія в Княжичах. Ілюстрація:Униан

За результатами службового розслідування сім офіцерів, які перебували на керівних і оперативних посадах, звільнені з лав Національної поліції через перестрілки в селі Княжичі Київської області. Відносно ще 9 поліцейських застосовані дисциплінарні стягнення. Про це заявив спікер Національної поліції Ярослав Тракало, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку і проведення операції.

"Також звільнені керівники оперативної служби столичного главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, які перебували на місці події. Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадові особи доповіли керівництву недостовірну інформацію", - заявив він.

Також посад позбавили ряд керівників Шевченківського управління поліції, які неналежним чином проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об'єкта нападу.

Також звільнений відповідальний від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події, несвоєчасно повідомив про скоєння злочину.

Разом з іншими з посади усунений оперуповноважений департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву з підготовки до вчинення злочину на території села Княжичі.

Ще по 9 поліцейських, в діях яких виявлені порушення, застосовані інші дисциплінарні стягнення.

"Зокрема, глава Київської поліції і керівник Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджені про неповну посадову відповідність", - зазначив спікер.

Висновки службового розслідування направлені в Генеральну прокуратуру, яка здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом трагедії.

Згідно з результатами слідства Генеральною прокуратурою буде надано остаточну оцінку діям поліцейських.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...