"У неї щовечора піднімається температура": На тлі серії голодувань у Надії могли розвинутися хронічні хвороби, - Віра Савченко

Віра Савченко дуже боїться за життя сестри.

Віра Савченко. Фото:espreso.tv

На тлі серії голодувань у громадянки України Надії Савченко могли розвинутися хронічні хвороби. Про це повідомила Радіо Свобода сестра ув’язненої в Росії українки Віра Савченко, передають Патріоти України.

"У неї щовечора піднімається температура, українські лікарі, які їздили до Наді, попереджали: якщо ввечері підіймається температура– це щось хронічне, перше, що починає ламатися в організмі. Коли Надія в Москві тримала довгий голодний страйк, це було серце. Зараз це може бути пов’язано. Це лякає мене найбільше", – наголосила Віра Савченко.

За її словами, Надія погодилася здати 6 квітня аналізи російським лікарям, оскільки "хоче знати, до чого їй готуватися, якщо вона все-таки вступить у сухий страйк".

Станом на вечір 5 квітня Надія Савченко "бадьора, не падає духом". "Вона пила по два літри на день і почала швидко втрачати вагу, перейшла на чотири літри – повільніше", – додала Віра Савченко.

Як відомо, 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

Надія Савченко звинувачення відкидає і обіцяла з 6 квітня розпочати нове сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...