В Німеччині з молотка пішли штани і кітель Гітлера

169 нацистських артефактів знаходилися в колекції американського лікаря Джонна Латтімера, який працював на Нюрнберзькому процесі над нацистськими злочинцями в 1946 році.

У Німеччині на аукціоні продали штани Гітлера з шкіряними кишенями. Фото: informing.ru.

Аргентинець витратив 681 тисячу доларів на придбання нацистських артефактів, серед яких штани і кітель Гітлера, а також годинник Германа Герінга. Ці предмети Третього рейху були куплені під час аукціону Hermann Historica в Німеччині нібито для музею, однак покупець не повідомив, якого. Штани з шкіряними кишенями "для прихованого носіння пістолета" пішли з молотка за 62 тисячі євро, кітель - за 275 тисяч євро, а годинник - за 42. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Серед інших предметів, які продали в ході торгів, був латунний контейнер, в якому знаходився ціанід, прийнятий Герінгом в очікуванні вироку на трибуналі в Нюрнберзі, а також рентгенівський знімок Гітлера після невдалої спроби замаху на нього в 1944 році.

Всі 169 нацистських артефактів раніше перебували в колекції американського лікаря Джонна Латтімера, який працював на Нюрнберзькому процесі над нацистськими злочинцями в 1946 році. Він помер в 2007 році.

Єврейська громада Німеччини засудила проведення аукціону, назвавши його "скандальним" і "мерзенним".

Влада Австрії неодноразово намагалися придбати триповерховий особняк в місті Браунау-ам-Інн, щоб виключити його використання прихильниками нацизму. Саме в цьому будинку 20 квітня 1889 з'явився на світ Адольф Гітлер. Будівля належить родині на прізвище сім'ї Поммер і МВС постійно орендувало його, проте власники відмовляються продати його владі. У разі ж якщо будівля вдасться викупити - його знесуть.

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...