У Пісках залишилися жити 12 людей, незважаючи на постійні обстріли терористів (фоторепортаж)

В селищі немає ні газу, ні транспорту, ні води з кранів, - рятує тільки колодязна

Фото: "Цензор"

Українські поліцейські здійснили превентивний рейд в селище Піски (Донецької області), яке знаходиться на лінії бойових дій в зоні АТО. До війни тут проживали 2 тисячі осіб, сьогодні їх залишилося всього 12.Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на

Дружківське відділення поліції Донецької області.

"Люди живуть у буквальному сенсі на фронті. Мета поліції - допомогти їм вижити, налагодити життя,встановити правопорядок", - зазначають у прес-службі поліції.
Селище Піски, розташоване безпосередньо близько від донецького аеропорту, два роки є однією знайбільш гарячих точок в зоні антитерористичної операції на Сході України.

До війни в селищі жили 2198 громадян, працювали громадські установи, школа та інше. За часпроведення запеклих боїв Піски зазнали значних руйнувань і жертв серед мирного населення.Багато людей виїхали в безпечні місця. Вулиці селища стали порожніми. У селі не залишилося дітей.

Точної інформації про те, скільки будинків зруйновано і скільки людей постраждали за час терористичної агресії РФ, поки немає. Через відсутність місцевої влади та бойові дії, ці дані просто немає кому збирати.

Відтепер всі наслідки обстрілів будуть документувати співробітники поліції. Завдання поліцейських - обійти кожен дім, зафіксувати руйнування, встановити власників, опечатати будинок до повернення господарів.

Крім того, правоохоронці повинні зібрати повну інформацію про жертв, всіх, хто постраждав. За кожним фактом злочину терористів буде відкрито кримінальне провадження, щоб рано чи пізно вони були притягнуті до відповідальності.

Незважаючи на обстріли бойовиків і небезпеку, тут залишаються жити 12 жителів, яким просто нікуди подітися.

Сьогодні їм допомагають вижити волонтери, військові та правоохоронці. Адже в селищі немає ні газу, ні води з кранів, рятує тільки колодязна. Відсутня місцева влада, проблеми з виплатами,немає будь-якого транспортного сполучення. У разі необхідності селянам доводиться ходити пішкив сусіднє село через міст.


Співробітники Дружківського відділення поліції, що входять до складу зведеного загону, який базується в Очеретиному, зайшли в кожен будинок, щоб познайомитися і поспілкуватися з людьми, дізналися про їхні проблеми щоб допомогти в їхньому вирішенні.

Серед них - жінка похилого віку, яка може рухатися тільки за допомогою "ходунків". Вона виживає тільки за рахунок домашнього господарства,тримає тварин. Каже, що дуже допомагають військові -привозять корм для тварин.

Вся зібрана інформація буде передана у відповідні служби, щоб допомогти людям, які виживають узруйнованому, а колись багатому селі.

Кожному жителю Пісків правоохоронці залишили свої контактні телефони, за якими люди можутьзвертатися в будь-який час доби.


Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...