У польському Сеймі проголосували за зміни до закону щодо працевлаштування іноземців

Змінами передбачено, зокрема, введення оплати у розмірі 30 злотих за реєстрацію заяви роботодавця про намір найняти на роботу іноземця.

Сейм Польщі. Ілюстрація:Portrait de la Pologne

Сейм Польщі прийняв новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, який вносить зміни в закон про тимчасову роботу іноземців. Про це повідомляє Польське радіо, інформують Патріоти України.

Змінами передбачено, зокрема, введення оплати (30 злотих) за реєстрацію заяви роботодавця про намір найняти на роботу іноземця.

Зміни стосуються іноземців, які виконують довгострокову роботу. Йдеться про українців, білорусів, вірмен, грузинів і росіян.

Крім виданих воєводою дозволів на роботу, ввели дозвіл на сезонну роботу, яку може видавати староста.

Також пропонується створити реєстр праці іноземців, в якому буде інформація про класичні дозволи на роботу, дозволи на сезонну роботу та інші документи.

"Це зменшить зловживання і забезпечить фінансові надходження, які будуть використані старостами для виконання цього завдання. Це дозволить більш ефективно обслуговувати зацікавлених осіб повітовими управліннями праці. Планується, що платіж, зазначений у розпорядженні, буде невеликим і складе 30 злотих", - йдеться в обґрунтуванні до вирішення.

Відповідно до закону, заяву на роботу можуть не зареєструвати, якщо управління визнає, що вона була складена в корисливих цілях або буде використана іноземцем для інших цілей, ніж виконання зазначеної роботи.

Роботу на підставі заяви, зареєстрованої старостою, можна буде виконувати протягом шести місяців протягом наступних 12 місяців.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...