У понеділок відзначається День Василя: українські народні традиції та гадання

У цей день прийнято пекти калачики, які символізують сонце.

4 квітня відзначається день Василя теплого. Фотоілюстрація:lenino.info.

У понеділок, 4 квітня, в народі відзначається День Василя теплого. Свято символізує прихід теплої і сонячної весни, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У цей день було прийнято пекти калачики, які символізували сонце.

З Днем Василя пов'язані народні ворожіння за сонцем. Якщо сонце сходить в червоних колах, це обіцяє хороший врожай. Спостерігали і за небом: сині хмари на ньому віщували тепло і дощ. Існували й інші прикмети: наприклад, танення снігу з північної сторони мурашника обіцяло тепле і довге літо.

Крім того, в народі на Василя існують прикмети про будівництво будинку. Якщо хтось збирався будувати новий будинок або хлів, або лазню, то потрібно було дивитися, де краплі падають з дахів, і куди стікають струмки. На таких місцях будівель не зводили. Вважалося, що тут - "вторований шлях водиці до глибини земної", і будинок стояти міцно не буде.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...