У Росії спробували видати аніматора в костюмі за "найсучаснішого робота" (фото)

Користувачів мережі відразу збентежила відсутність датчиків, дивні рухи робота і те, що про розробку цього "дива техніки" раніше нічого не було відомо.

У Росії намагалися видати аніматора за робота. Фото: скріншот з відео.

У російському місті Ярославлі стартував форум"ПроеКТОріЯ" – його щорічно проводять за розпорядженням Володимира Путіна. "Надсучасний" робот, презентацію якого розхвалив пропагандистський телеканал, викликав безліч запитань, передають Патріоти України.

Так, у день відкриття на форумі показали російського робота Бориса. Він нібито знав математику, вмів ходити, говорити і танцювати під пісню "Skibid". Роботу присвятили частину сюжету в новинах на пропагандистському каналі "Росія 24", назвавши його "найсучаснішим роботом".

Однак користувачів мережі збентежила відсутність датчиків, дивні рухи робота і те, що про розробку цього "дива техніки" раніше нічого не було відомо. Відповідь виявилася простою – її вдалось знайти після нетривалого пошуку за запитом "костюм робота". Виявилася, що на технофорумі показали не робота, а костюм робота "Альоша". На одному з кадрів навіть видно шию аніматора.

Продавці "Альоші" заявляють, що "дизайн і технічне виконання цього костюма створюють майже повну ілюзію того, що перед вами справжній робот" і що "візуально здається, що робот схожий на робота Asimo". Згодом "Росія 24" видалила зі свого YouTube-каналу сюжет програми "Вести Ярославль" з роботом Борисом.

Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...