"У росіян, окрім мови, нічого свого нема": Фагот пояснив, чому завжди відчував себе українцем

Музикант пояснив, що ще з дитинства при СРСР, відчував свою приналежність до української нації.

Олег Михайлюта (Фагот). Фото:100realty.uaУкраїнський музикант Олег Михайлюта, відомий як Фагот з ТНМК, розповів про те, що з дитинства, ще при СРСР, відчував свою приналежність до української нації, незважаючи на складну обстановку в сім'ї. У відвертому інтерв'ю журналу Viva! Фагот також висловив своє ставлення до Росії, зазначають Патріоти України.

"Пам'ятаю свого тата: він був винахідником і брав участь в розробці першого космічного корабля "Буран". У мене вдома досі лежить книга "Космонавтика СРСР" з його роботами. Так ось, в ті часи, поки Україна була в складі Радянського Союзу, навіть тато мій, коли "накочувався", піднімав чергову чарку за "вільну Україну".

Це були 70-ті роки - за такий тост реально садили. Він ніколи зі мною не проводив ніяких розмов, не розповідав, що Україна повинна бути незалежною. Але з дитинства це відклалося у мене десь в підкірці головного мозку.

І потім, коли в 16 років я йшов отримувати паспорт, то в графі "національність", не замислюючись, написав "українець". Хоча, коли мені було п'ять років і батьки розлучилися, я залишився жити з мамою, а вона у мене росіянка", - розповів Михайлюта.

"Я одного разу сказав: "Незалежність - це генетичний код". Думаю, достатньою кількістю для успішного, щасливого розвитку країни має бути десь відсотків 20 українців з таким генетичним кодом. І було б круто, якщо хоча б 10 з них добиралися до важелів правління" - вважає музикант.

За словами музиканта, росіяни не мають нічого свого, крім мови. "У мене з батьком ніколи не було розмов про національну приналежність, просто апріорі це десь присутнє. Хоча я харків'янин корінний. Бабуся по маминій лінії з Курської губернії, але на той час, коли вона народилася, це теж була Україна.

Пам'ятаєте, Чехов в мемуарах своїх писав: "Я народився в маленькому українському місті Таганрозі". Просто багато хто не пам'ятає таких фактів, а росіяни цим користуються, вже вони-то вміють задурювати голову і кричати: "Це все наше, взагалі весь світ наш". Вони тільки цим і беруть, у них, крім мови, нічого свого немає", - вважає Олег.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...