У СБУ розповіли, хто керував розстрілом автобуса під Волновахою

Виконавцем розстрілу у 2015 році був український підполковник-зрадник.

Розстріл автобуса під Волновахою. Ілюстрація:112.ua

Головним виконавцем розстрілу цивільного автобуса під Волновахою у 2015 році був український підполковник на прізвище Шпаков. Саме він керував артилерією, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Встановлений приблизний район, звідки вівся обстріл. Це місто Докучаєвськ, підконтрольне "ДНР". Після цього майже два роки нам знадобилося на збирання доказів, щоб встановити осіб, які причетні до вчинення злочину, щоб ідентифікувати їх. Тому що територія там нам не підконтрольна. Але нам вдалося отримати докази, що стали підставою про повідомлення про підозру російському полковнику Синельникову і громадянину України Шпакову, який командував артилерійським підрозділом", - розповів заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

За його словами, Шпаков перебуває на території "ДНР", а інформація про його смерть не підтвердилася. Водночас він уже не має тієї "посади", що на час злочину.

Як відомо, в результаті обстрілу автобуса біля Волновахи 13 січня 2015 року загинули 12 мирних жителів, ще 18 дістали поранення.

Україна визнала це терактом. СБУ завершила розслідування цього злочину, у якому фігурують кілька десятків підозрюваних.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Усі захворювання розбиті на групи: У Міноборони пояснили, як тепер будуть визначати придатність військовозобов’язаних

понеділок, 6 травень 2024, 14:22

Відповідно нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, передають Патріоти України. Про ...