У СБУ "зачистили" всіх співробітників, причетних до справи "діамантових прокурорів", - Трепак

Начальник відділу "К" Демчина повністю виконав свої зобов’язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу, наголосив екс-заступник голови СБУ.

Віктор Трепак. Фото:censor.net.ua

Зі своєї посади звільнили заступника начальника головного управління по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ Дмитра Нескоромного, який керував затриманням "діамантових прокурорів". Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, інформують Патріоти України.

"Учора звільнено з посади заступника начальника Главку "К" СБУ Д. Нескоромного. Це кадрове рішення прийнято за поданням першого заступника Голови СБУ – начальника Главку "К" Демчини", - написав він.

"Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією по затриманню одного з "діамантових прокурорів". Влітку минулого року його спочатку фактично відсторонили від виконання службових обов’язків (як у свій час мене), а зараз звільнили з посади з виведенням в розпорядження керівника СБУ", - додав Трепак.

За його словами "цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу на Главк "К"".

"Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників Главку "К", які працювали по справі "діамантових прокурорів", "правильно розтасували" по посадах", - написав він.

"Таким чином вчорашнє рішення тепер формально (бо фактично це було зроблено раніше) завершило повну "зачистку" кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи "діамантових прокурорів".

Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов’язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу. Щось мені підказує, що наразі цікаві процеси відбуваються і з самою справою "діамантових прокурорів". Підозріло тихо йде її розгляд.", - додав Трепак.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...