​У Севастополі закликають до масових протестів через відсутність електрики (документ)

Невідомі активісти розклеюють оголошення із закликом виходити на мітинг і висловлювати своє невдоволення «несправедливим» графіком подачі електроенергії

Як випливає з оголошення, збори севастопольців призначалися ввечері на одній із зупинок громадського транспорту 27 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Крим.Реалії».

«Кому набридло, що за ваш рахунок все місто має світло, кому набридло терпіти несправедливість, виходьте на мітинг», – йдеться в оголошеннях, розклеєних, зокрема, на під'їздах житлових будинків у Гагарінському районі Севастополя.

Ініціативні севастопольці також розклеюють оголошення із закликом писати скарги на графік подачі електрики владі Севастополя та Росії.

Згідно з графіком, опублікованим на сайті російського уряду Севастополя, енергопостачання міста проводиться по районах з інтервалом у три години, проте в деяких районах міста, за словами місцевих жителів, світло є постійно, інші щодня залишаються без електрики.

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія до Криму не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Крим забезпечується електроенергією за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та енергомостом з Кубані.

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...

Принесли шини: На Закарпатті роми влаштували бійку із співробітниками ТЦК

неділя, 5 травень 2024, 7:30

Увечері 3 травня у Виноградові Закарпатської області сталася сутичка між ромами та військовослужбовцями РТЦК. На подвір'ї районного ТЦК сталася бійка між працівниками центру та оноцькими ромами. Повідомляється, що роми звинувачують працівників РТЦК у в...