У скандал втрутилась поліція: Учні київського коледжу вийшли на "День здоров'я" у футболках з картою України без Криму (фото, відео)

Присутні на святі дорослі (у т.ч. представники адміністрації коледжу) зробили вигляд, що з таким зображенням карти України нібито "усе гаразд".

Фото:Facebook

Учні "Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою" одягли футболки із зображенням карти України без Криму. Такий однотипний фірмовий одяг був у них на заході "День здоров'я" в столичному парку "Дружби народів", який відбувся у суботу, 23 вересня. Про це повідомив у Facebook громадський активіст Ігор Наумець, передають Патріоти України.

"Серед груп, які там називалися козаками, соколами або іншими птахами, була і група, яка називалася якось дуже просто "14-1". І емблема у них була дуже проста. Просто карта України, тільки без Криму. Ми підійшли запитати про це у групи дорослих (викладачів і батьків). Якщо коротко, діалогу не вийшло", - написав Наумець.

При цьому батьки учнів та представники навчального закладу, зазначає він, відмовилися просити дітей, щоб вони зняли такі футболки. Як зазначає Наумець, після цього довелося викликати поліцію.

Його також обурило, що присутні на святі дорослі (у т.ч. представники адміністрації коледжу) зробили вигляд, що з таким зображенням карти України нібито "усе гаразд".

Як пояснила заступник директора з навчальної роботи коледжу Лада Волошкова, їх учні дійсно були в таких футболках. Керівництво коледжу вважає винним у цьому інциденті фірму, яка виготовила футболки для дітей.

"За задумом дітей, вони дійсно хотіли зобразити Україну. На попередньому макеті, який діти самостійно малювали і який був не дуже вдалим, на карті присутній вигин, який схожий на Крим. Але сам макет, намальований дітьми, був далекий від карти України. Потім діти звернулися за допомогою до дизайнера фірми, в якій вони і замовляли футболки. Забирали замовлення вони пізно вночі (з 22 на 23 вересня - ред.), і навіть не подивилися, що там зображено", - наводить її слова проект Крим.Реалії.

Відповідно до слів Волошкової, того ж дня, тобто 23 вересня, з приводу інциденту керівництво коледжу звернулося до поліції міста.

"Ми вважаємо його (інцидент - ред.) актом, спеціально вчиненим особами, які не хочуть миру і злагоди в нашій країні", - вважає Волошкова.

Вона додала, що наразі у коледжі намагаються з'ясувати назву фірми, яка виготовила футболки для дітей.

Дослідження показало: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

понеділок, 29 квітень 2024, 16:22

Ділянка моря між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами широко відома як Бермудський трикутник. Таку назву він отримав у ХХ столітті, коли його почали пов'язувати із загадковими зникненнями літаків та човнів. Багато років стверджується, що к...

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...