У Смілі, що на Черкащині, встановили рекорд України з поїдання вареників

Було зліплено 6 001 вареник з картоплею і лівером.

Ілюстрація: ЖЖУ місті Сміла Черкаської області під час святкування Масляної на центральній площі міста 12 березня був встановлений національний рекорд України в категорії "Наймасовіша дегустація", повідомляють Патріоти України.

Під час кулінарного флешмобу "Смілянський вареник" вихованці Смілянського природничо-математичного ліцею зліпили 6 001 вареник з картоплею і лівером. Ці вареники продегустували понад тисячу жителів Сміли, які прийшли на святкування.

Також під час дегустації вареників проходила благодійна ярмарка "Масляна на допомогу АТО", під час якої зібрали 4 565 гривень на потреби воїнів АТО на сході країни.

По завершенню флешмобу "Смілянський вареник" представники Національного реєстру рекордів України вручили городянам сертифікат, який засвідчує встановлення національного рекорду в категорії "Наймасовіша дегустація".

Раніше Національний рекорд України встановили чигиринські кухаря - вони зліпили найбільший в Україні вареник з гречаного борошна. Для начинки вареника-рекордсмена використовували більше 70 кг борошна, 42 кг м'якого сиру і 10 кг родзинок, сам вареник важив 120 кг і був в довжину більше 1,80 м.

Їх вивозили на катування: На Харківщині судитимуть вчительку, яка "здавала" українців під час окупації села

субота, 11 травень 2024, 6:58

У Харківській області судитимуть колишню вчительку молодших класів, яка під час окупації села "зливала" ворогу дані про українських патріотів. . Як повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, 57-річна мешканка села Лукʼянці Харківського ра...

Війна не завада? Кремінь назвав дві області України, де в школах досі вивчають російську мову

субота, 11 травень 2024, 6:50

Уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь повідомив, що в школах Харківської та Дніпропетровської областей учні досі вивчають російську мову. За його словами, це декілька закладів освіти, 45 класів та 768 дітей. Про це посадовець ро...