У США представили перший в світі електромобіль-пікап (фото)

Ціна електропікапа Workhorse W-15 приємно дивує. Купити електромобіль в США можна за $52 500, що не так вже й дорого.

Перший в світі електромобіль-пікап. Фото: topgir.com.ua.

Американська компанія Workhorse Group представила перший у світі електричний пікап W-15. У 2018 році почнеться його серійне виробництво і розробники вже зібрали кілька тисяч попередніх замовлень, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З вигляду п’ятиметровий Workhorse W-15 нагадує класичні американські пікапи, хіба що дизайн передньої частини трохи незвичайний. У конструкції широко використані карбон та інші композитні матеріали, що покликано знизити вагу авто.

Пара електромоторів (по одному на вісь) сумарно розвивають 460 к. с. і дозволяють розганятися до 100 км/год за 5,5 с. Запас ходу електромобіля складає 130 км. Потім підключається бензиновий мотор-генератор, як у Chevrolet Volt і BMW i3. Витрата палива становить 3,1 л/100 км.

Салон електричного пікапа – вельми спартанський, адже модель позиціонують, як “робочу конячку”. До речі, Workhorse W-15 може живити різний електроінструмент на кшталт перфоратора, відбійного молотка або пилки. Оснащення авто включає системи превентивного гальмування і контролю смуги руху.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...