У столичній реанімації не змогли врятувати бійця "Айдару"

Колишній майданівець та колишній старшина батальйону "Айдар" Олександр Царенко помер у київському Інституті Амосова.

Олександр Царенко. Фото:Depo.Вінниця - Depo.ua

У Києві в реанімації помер доброволець батальйону "Айдар". Його ім'я - Царенко Олександр Володимирович. Про це йдеться на сторінці батальйону у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Прощання з "Царем" відбудеться сьогодні, 27.02.2017, на Майдані Незалежності о 16 годині", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що похорон відбудеться 28 лютого о 12 годині в Могилеві-Подільському.

Олександр Царенко був активним учасником Революції Гідності. На Майдані чудом залишився живим під час пожежі в Будинку профспілок.

Коли розпочалась російська агресія на Сході України, він одразу пішов добровольцем до батальйону "Айдар". Рік тому його важко поранили – куля з великокаліберного кулемета розтрощила щелепу й зупинилися в глотці. Харківські лікарі понад 5 годин оперували бійця і казали, що й у цьому разі Олександра врятувало чудо.

Але колишні поранення далися взнаки і Олександра в інституті імені Амосова готували до складної операції. Однак врятувати бійця цього разу не вдалося.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...