У Сумах запустили безкоштовне таксі для людей з особливими потребами

Скористатись безкоштовним проїздом можна вісім разів на місяць

Фото: "Депо"У Сумах запустили безкоштовне таксі для людей з особливими потребами. Автомобілі адаптовані та можуть перевозити одразу чотирьох пасажирів. Такого сервісу в місті потребують близько трьох тисяч людей, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо 24".

"Коли ти захворів, то складно пішки йти або може приїхати таксі, які не готове морально тобі допомагати та брати в салон, мотивуючи це тим, що візок забруднить багажник, або воно буде дуже маленьке і ти туди не помістишся з візком", – розповів інвалід І групи Микола Педоренко.

Маршрути таксі обмежені тільки медзакладами міста. Скористатись безкоштовним проїздом можна вісім разів на місяць і тільки у будні. "На сьогодні виявилося, що є така нагальна потреба, бо є люди, яким потрібне підвезення, наприклад, на гемодіаліз 3 рази на тиждень. І не лише фінансово важко, бо їм же треба дібратися і до свого під їзду, до маршрутки і від маршрутки", – зауважила директор Сумського центру "Берегиня" Інна Галіченко.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...