У вагонах "Укрзалізниці" випав сніг і відключилося опалення: Постраждали пасажири потяга "Москва-Одеса" (відео)

Однак кричущий випадок холоднечі у вагоні виявився не одиничним.

Пасажири потяга Москва-Одеса замерзли у вагоні без опалення. Люди їхали в куртках і пальтах, куталися в ковдри та кажуть, що у вагоні можна було гратися у сніжки. Про це йдеться в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Щороку ціни на залізничні квитки дорожчають приблизно на 20% і щоразу залізничники обіцяють, що гроші витрачатимуть на покращення сервісу. Утім майже кожного разу обіцянки залишаються лише обіцянками, а в деяких окремих випадках умови перевезення пасажирів взагалі небезпечні для здоров'я.

Наталя Гончарук досі не оговталась від подорожі у вагоні зі снігом. Вона каже, що за відчуттями, це було схоже на ніч у морозильнику. Батареї у вагоні були холодні, з вікон дуло.

"Я прокинулася від того, що мені на голову щось упало. Я дивлюся – в у мене на голові сніг. Я була в жаху від побаченого – у мене вся куртка була в снігу", - розповіла пасажирка.

Обурені люди вимагали від провідника щось зробити, але той сказав, що вагон старий і він нічого не може вдіяти. Лише співчуттям обмежився і керівник потяга. Прохання людей знайти їм місця в теплих вагонах він проігнорував.

Свої обурення пасажири записали у книзі скарг, а Наталя поскаржилась ще і черговому вокзалу. Того ж дня отримала відповідь на своїй сторінці у соцмережі: "Укрзалізниця" призначила комісію, яка має дати оцінку технічному стану вагону та посадовим особам, які надали дозвіл на відправлення цього вагона в рейс.

Такий випадок не одиничний – журналіст Євгеній Агарков також став пасажиром "снігового експреса", який цього разу їхав маршрутом Миколаїв-Київ. Пасажирам довелося спати вдягненими та під двома ковдрами.

Юрист Антон Куц радить людям, які опинились у схожій ситуації, викликати начальника потяга і вимагати від нього виправити ситуацію, обов'язково зафіксувати претензію в книзі скарг і забрати квиток, як підтверджуючий документ перебування у потязі. Після чого вимагати грошову компенсацію.

"Додатково до книги скарг скласти ще акт, в якому вказати осіб, які присутні, в тому числі і персонал поїзда, навіть якщо вони будуть відмовлятися підписувати, просто вказати їхні прізвища та посади, вказати інших осіб, вказати, що трапилось", - радить фахівець.

В Укрзалізниці за сніг у вагонах вибачилися та запевнили, що винні покарані – близько 15 чоловік звільнені зі своїх посад. Але півтори тисячі гривень за квиток Наталії не повернули, тож вона звертатиметься до суду.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...