Учасниця Євробачення від Ісландії в Києві заробила на тюремний термін (фото, відео)

Своєю витівкою з національним прапором на церемонії відкриття конкурсу Свала Бьйоргвінсдоуттір порушила щонайменше два правила, встановлені ісландським законом про прапор.

Витівка Свали загрожує тюремним строком. Скріншот.

Ісландська учасниця Свала Бьйоргвінсдоуттір може отримати рік в'язниці у себе на батьківщині за маніпуляції з національним прапором на церемонії відкриття конкурсу Євробачення-2017 в Києві, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Керівник скаутської організації в Ісландії, яка вважається хранителем національного прапора в країні, заявила, що Свала порушила щонайменше два правила, встановлені ісландським законом про прапор.

По-перше, на ньому не можна нічого дописувати або домальовувати до вже наявних символів.

По-друге, прапор Ісландії може бути піднято лише на флагштоку, а не запущено в небо на кульках. До того ж, якщо мати на увазі, що кулі з прапором рано чи пізно впадуть, буде порушено ще одне положення закону: прапор не повинен торкатися землі. За правилами, такий прапор повинен бути негайно спалений.

Всі перераховані вище порушення прийнятих в Ісландії процедур поводження з державним прапором караються мінімум штрафом, а максимум - роком в'язниці.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...