"Участь у виборах з порушенням всіх міжнародних норм є спробою використовувати наш народ як розмінну монету" - Ахтем Чийгоз

Кримські татари пройшли безліч труднощів, але не зламалися, нагадав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу кремлівським маріонеткам.

Ахтем Чийгоз. Фото:avdet.org

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якого окупаційна влада Криму утримує під вартою, закликав кримських татар не голосувати на виборах в Держдуму РФ на півострові. Про це йдеться в його заяві, яку опублікував на своїй сторінці захисник Чийгоза Микола Полозов у Facebook, зазначають Патріоти України.

Він нагадав, що депутати останнього скликання прийняли "злочинні рішення, що дозволили почати війни і потягли за собою захоплення чужих територій і тисячі смертей".

"В результаті таких дій Росії кримські татари виявилися, не по своїй волі, в окупації на своїй історичній батьківщині - в Криму. Президент РФ Путін вважає, що "... кримські татари не повинні бути розмінною монетою в тому, що трапилося". А це означає, що участь у виборах з порушенням всіх міжнародних норм, що спричинить за собою їх невизнання, є нічим іншим як спробою використовувати наш народ як розмінну монету", - заявив Чийгоз.

"Це також йде в розріз політичними і моральними принципам кримських татар, які не прийняли незаконну анексію Криму", - додав він.

"На тлі постійних репресій десятків кримських татар з метою залякування, заборони представницького органу - Меджлісу кримськотатарського народу, викрадень і вбивств, що проводяться, незаконних обшуків, незаконно заарештованих, які сидять в тюрмах і вже тепер в "психлікарнях", хіба ми маємо право поставитися до загарбника лояльно", - обурився він.

Чийгоз нагадав "кремлівським маріонеткам", що кримські татари пройшли безліч труднощів, але не зламалися.

"Так, деякі з нас загинуть, а частина знову піддасться депортації, відстоюючи право свого народу на свободу і право вибирати як будувати своє майбутнє! Але жити в "тюрмі народів" за принципом "Кримські татари повинні своє майбутнє пов'язати з Росією" не будуть" , - зазначив він.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...