Удає з себе Савченко: "Одеський Моторола", причетний до трагедії 2 травня, оголосив сухе голодування

Обвинувачений росіянин таким чином протестує проти продовження його утримання під вартою на 25 днів.

Євген Мефедов. Фото:dumskaya.netОбвинувачений у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі росіянин Євген Мефедов оголосив сухе голодування. До такої форми протесту він вдався у зв'язку з тим, що суд продовжив йому утримання під вартою на 25 днів, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Обвинувачений заявив, що буде голодувати до моменту звільнення. У свою чергу колегія Малиновського районного суду Одеси ухвалила рішення продовжити Мефедову термін утримання під вартою у зв'язку з тим, що головний свідок звинувачення Олександр Посміченко заявив про готовність дати свідчення, і суд врахував доводи прокуратури про те, що Мефедов може чинити на нього тиск.

У своїй заяві Посміченко заявив, що раніше відмовлявся від показань через те, що на нього тиснули інші обвинувачені.

Як відомо 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

В судовому розслідуванні на сьогоднішній день знаходиться мінімум 4 кримінальні провадження щодо підозрюваних у скоєнні злочинів 2 травня 2014 року в Одесі.

Найбільш резонансне - справа щодо злочинів, здійснених на Грецькій площі в Одесі, де відбулися перші зіткнення проукраїнських і проросійських активістів. На лаві підсудних у цій справі - понад 20 осіб, в т.ч. два громадянина Росії (всі - учасники антиМайдану). Частина з них знаходиться в СІЗО, частина - під домашнім арештом.

Малиновський районний суд Одеси нині розглядає одну з найбільш резонансних справ щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Справа про події в Будинку профспілок, де загинула велика частина загиблих, і в якому більше 100 підозрюваних, досі не передана до суду.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...